Majdnem az összes fiókját megszünteti az egykor Twitter néven ismert X-en az ABC ausztrál közszolgálati média, mondván, vezetése alatt az oldalon mérgezővé vált a kommunikáció – jelentette be a szervezet szerdán.

CHENNAI, INDIA, 24TH JULY 2023: Twitter X with bird logo in holding mobile and Elon musk picture in blurred laptop screen background.
Fotó: Shutterstock

Az ABC igazgatója, David Anderson szerint a jövőben más közösségi oldalakon hatékonyabban és olcsóbban tudják megjeleníteni tartalmaikat. 

Az ABC több ismert szerzője már korábban elhagyta a platformot, miután egyre több támadásnak voltak kitéve.

Az ausztrál közszolgálat azt már korábban jelezte, hogy átcsoportosítja erőforrásait, és más platformokon igyekszik megjelenni. Anderson szerint közönségük túlnyomó többsége egyébként is a cég YouTube-, Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalakon működő hivatalos fiókjait és csatornáit követi, ezért ezekre a felületekre összpontosítanak.

Ezzel az ABC már a negyedik közszolgálati csatorna, amely távozik a Twitterről, miután áprilisban az amerikai közszolgálati rádió, az NPR és a közszolgálati televízió, a PBS is úgy döntött, hogy kivonul az oldalról, miután az – a Musk által bevezetett irányváltás keretében – állami médiumnak bélyegezte őket, utalva arra, hogy a kormány mellett elfogultak. Később a kanadai köztévé is otthagyta az X-et.