Már több mint 111 millióan látták azt az interjút, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak adott – szúrta ki a Mandiner . Ezzel az közösségi oldalán elindított műsor 20 adásából a magyar miniszterelnöké a harmadik legnagyobb nézettség, csak a több mint 120 millió nézőt összegyűjtő első adást és Carlson Donald Trumppal készített interjúját látták többen. A volt elnökkel készült beszélgetés már több mint 263 millió nézőnél jár.

ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idő szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Budapest, 2023. augusztus 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idő szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Orbán így megelőzte Carlsonnál Andrew Tate-et, a demokrata elnökjelölt Robert F. Kennedy Jr.-t vagy épp a republikánus elnökjelölti vita meglepetésemberét, Vivek Ramaswamyt. Ráadásul a magyar kormányfőre nem csak a magyarok lehettek kíváncsiak, hiszen a magyar felirattal ellátott verzió csak közel 2 millió nézőt gyűjtött össze.

A Mandiner szerint Orbán ezzel számos európai politikust is maga mögé utasít, ám az összehasonlítás csalóka, hiszen a lap televíziós megjelenésekkel veti össze az X-en közölt nézettséget, amely feltehetően inkább azt méri, hogy hány ember szeme elé került a videót tartalmazó bejegyzés, és nem azt, hogy hányan nézték végig az adást.