Menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatott tízmilliós nagyságrendben forintot és eurót Budapest és Lenti között az a két illegális pénzváltó, akiket a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának nyomozói értek tetten – közölte a Police.hu oldalon kedden a zalai rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu / Galéria

A két férfira, akik éveken keresztül végeztek valutaváltást engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül, két helyszínen csaptak le hétfőn.  

Az 55 éves Cs. Zoltán nagyjából heti rendszerességgel küldött Lentiből egy távolsági busszal eurót Budapestre egy 48 éves egyiptomi férfinak, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza. A rendőrök a budapesti Népligetben akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta.

Az egyiptomi férfinél lévő, 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő társánál talált, 13 millió forintot érő valutát lefoglalták. A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették, illetve kezdeményezték a letartóztatásukat.