bejelentette, hogy az általa létrehozott X közösségi médiaplatform kifizeti a jogi számlákat, és perel mindazoknak az embereknek a nevében, akiket a munkáltatók méltánytalanul kezeltek, mert valamit posztoltak vagy kedveltek a korábban Twitter néven ismert oldalon.

Twitter
Fotó: AFP

Ha a munkáltatója tisztességtelenül bánt önnel azért, mert posztolt vagy lájkolt valamit ezen a platformon, mi finanszírozzuk a jogi kiadásait

– írta Musk az X-en szombaton késő este közzétett bejegyzésében, hozzátéve, hogy a számlák finanszírozásának nem lesz határa. „És nemcsak perelni fogunk, hanem a cégek igazgatótanácsait is megkeressük” – mondta később Musk egy posztra reagálva, miszerint semmi sem változtatja meg gyorsabban a vállalatok hozzáállását az Egyesült Államokban, mint a jogi lépésekkel való fenyegetés.

Múlt hónap végén Musk azt mondta, hogy az X havi felhasználói új csúcsot értek el, és megosztott egy grafikont, amely szerint a legutóbbi szám több mint 540 millió volt.

A számok akkor jelentek meg, amikor a vállalat szervezeti változásokon megy keresztül, és igyekszik fellendíteni a csökkenő reklámbevételeket.  

A milliárdos Musk 17 év után júliusban átnevezte a Twittert X-re, és új logót mutatott be, jelezve, hogy a mindenre kiterjedő alkalmazás kiépítésére összpontosít. Musk korábban azt mondta, hogy a platform cash flow-ja továbbra is negatív, mivel a hirdetési bevételek majdnem 50 százalékkal csökkentek, és nagy az adósságteher. A reklámbevételek júniusban várt fellendülése is elmaradt.