Tengeri dróntámadásban megsérült Oroszország SIG nevű tartályhajójának motortere a Krím félsziget mellett – jelentette be az orosz tengeri és folyami szállításért felelős szövetségi ügynökség (Roszmorrecsflot) szombaton. Áldozatokról nem érkezett jelentés.
 

A picture taken on July 17, 2023 shows a Russian warship sailing near the Kerch bridge, linking the Russian mainland to Crimea, following an attack claimed by Ukrainian forces. Waterborne drones struck the sole bridge connecting Russia to the annexed Crimea peninsula on July 17, in a deadly attack on a vital supply route claimed by Ukraine's security services. (Photo by STRINGER / AFP)
Fotó: AFP

A SIG tankerhajó motortere léket kapott a vízszint közelében a hajó jobb oldalán, az előzetes vizsgálatok alapján egy tengeri dróntámadás következtében

– írta az ügynökség a Telegramon közzétett közleményében.

A támadás rövid időre leállította a forgalmat a kercsi hídon, a Krímet az orosz szárazfölddel összekötő stratégiai fontosságú autópályán. A hajóról, amelynek fedélzetén 11 ember tartózkodott, nem folyt ki üzemanyag – közölte a TASZSZ. Ukrajna, amely ritkán kommentálja az orosz célpontok elleni támadásokat, ezúttal sem adott hivatalos nyilatkozatot az incidensről.

Vlagyimir Rogov, a dél-ukrajnai Zaporizzsja régió orosz tisztviselője elmondta, hogy a hajó legénységének több tagja megsérült a támadás során betört üvegtől.

„A hajón történt robbanás miatti detonáció a félszigetről is látható volt, amit a helyi lakosok a Krími hídtól nem messze lévő Jakovenkovo település közelében történt robbanásnak véltek” – írta Rogov a Telegramon.

A Krimi hídon mintegy három órára leállt a forgalom, majd szombaton kora reggel újraindult – közölte az autópálya-információs központ Telegram-csatornája.