Közélet

Tóth Gabi megszegte az ország kenyerét, másutt millió búzaszemet gyűjtöttek – videó

Országszerte ünnepelték az államalapítás mellett az új kenyeret is.

Az ország kenyerét a Várkert Bazárban végül mégis Tóth Gabi szegte meg, majd koncertet is adott a Fricska táncegyüttessel vasárnap. A dolog pikantériája, hogy a napokban röppent fel a hír, hogy az énekesnő és férje, Krausz Gábor válnak, miközben Tóth Gabi új partnere a táncegyüttes egyik tagja, Papp Máté Benedek.

Tóth Gabi
Fotó: Tóth Gabi / Facebook

A Szent István-napi ünnepségeken máshol is kulcsszerepet kapott a kenyér, így például Debrecenben is, ahol múlt csütörtökön az ország korábban leginnovatívabbnak választott kenyerét ismerhette meg a közönség a Hotel Divinusban. 

A négyféle lisztből sütött, dióval és Tokaji borral fűszerezett kenyér a Hajdú-Bihar vármegyei kötődésű Balmaz Sütöde alkotása, és Aranymetszés névre keresztelték.

A Haon kérdésére Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kifejtette, hogy a Szent István-napi kenyérverseny a szervezet legrangosabb szakmai versenye, célja, hogy a cégeket termékfejlesztésre és innovációra ösztönözze. A versenyen a Szent István-napi kenyér díját a Heim Sütöde Bt. durumkenyere győzött, az innovatív kategóriában pedig a már ismertetett Aranymetszés, illetve idén először díjazták a legjobb sétálósüteményt is: ez a biharkeresztesi Éles Szilárd (Stella pékség) málnás-pisztáciás pékfagylaltja lett.

Szolnokon a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program végpontját tartották meg szombaton, amelynek keretében összeöntötték az ország minden pontjáról összegyűjtött búzát, ami a nemzet összetartozását volt hivatott jelképezni. A rendezvényre Győr-Moson-Sopron vármegyében 28 tonna búza gyűlt össze a Kisalföld szerint, ezt Csornán öntötték össze pénteken, egy nappal a szolnoki országos búzaösszeöntés előtt.

 

Várkert Bazár Aranymetszés Krausz Gábor Tóth Gabi kenyér
Kapcsolódó cikkek