A győri Széchenyi István Egyetem a legjobb 400 közé került be a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján. A rangsorban a Széchenyi István Egyetem a 382. helyen található – derül ki az egyetem sajtóközleményéből.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A rangsorra 46 európai ország csaknem 3500 egyeteméből 690 került fel, köztük 15 magyarországi egyetem, s az eredmények alapján a Széchenyi István Egyetem a hatodik legjobbnak számít hazánkban. 

Hatalmas utat tettünk meg az elmúlt években, ami a teljesítményt mérő nemzetközi rangsorokban elért eredményeinkben is tükröződik. Közösségünk azért dolgozik, hogy folytassuk a felzárkózást a világ legjobbjai közé, ami természetesen nem könnyű, hiszen hatalmas a verseny

– nyilatkozott Filep Bálint, az egyetem elnöke.

Lukács Eszter, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese elmondta: kiemelt feladatuknak tekintik, hogy minél több oktatójuk, kutatójuk és PhD-hallgatójuk kerüljön be a nemzetközi tudományos világ vérkeringésébe. 

Az egyetem elnöke még hozzátette, hogy intézményükben

kiemelkedő forrásokat biztosítunk a kollégák teljesítményének ösztönzésére. E folyamatban nyújt segítséget, hogy egyetemünk már negyedik éve új struktúrában, a korábbinál rugalmasabb, nagyobb szabadságot biztosító keretek között működik, s a jövőben új dimenziót, további előnyt jelentenek innovációs parkjaink is.