Három oroszországi régió, a moszkvai, a brjanszki és a rosztovi légterében lőtt le ukrán drónokat az orosz légvédelem csütörtökön a helyi vezetők közlése szerint.

Ukrainian Drone Operators of the 24th Separate Mechanized Brigade test new equipment in Donetsk OblastDONETSK OBLAST, UKRAINE - AUGUST 3: A view of a drone during the testing of new military equipment, including FPV drones, by soldiers from the 24th Separate Mechanized Brigade on the training area amid Russia-Ukraine war in Donetsk Oblast, Ukraine on August 03, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegramon közölte, hogy a Moszkva megyei Ramenszkoje térségében megsemmisítettek egy pilóta nélküli repülőszerkezetet. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt, de az incidens miatt a moszkvai repülőterek forgalmát a hajnali órákban átmenetileg felfüggesztették.

A régió felett három drónt lőttek le. Az egyik repülőszerkezet lehulló darabjai károkat okoztak a brjanszki vasútállomásban, a támadásnak nem voltak sérültjei, de több ablak kitört, és néhány gépkocsiban károk keletkeztek – írta Alekszandr Bogomaz, Brjanszk megye kormányzója a Telegramon. 

Rosztov-na-Donu felett két drónt lőttek le, az egyik a várostól nyugatra, a másik pedig a központban zuhant le – közölte Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója a Telegram-csatornáján. 

Három ház homlokzatában és több személyautóban károk keletkeztek, egy ember könnyebben megsérült. 

A város polgármestere, Alekszej Logvinyenko szerint az egyik lezuhant drón kárt okozott egy kapcsolószekrényben, aminek következtében húsz ház áramellátása megszakadt.