Az Origo arról írt, hogy az esztergomi robbantást elkövető férfi súlyos adósságokat halmozott fel. A drámai esetről a Világgazdaság külön cikkben számolt be, itt olvasható. 

Esztergom, 2023. szeptember 20.Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült.MTI/Koszticsák SzilárdEsztergom, 2023. szeptember 20.
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült.
MTI/Koszticsák Szilárd
Az esztergomi robbantó adósságba verte magát, és bosszút akart állni a rendőrökön. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az indítékok eddig nem voltak ismertek, a lap viszont megtudta, hogy az esztergomi férfinak rengeteg adóssága volt, és 

lényegében csapdába csalta a rendőröket, mert bosszút akart állni rajtuk.

Ennek az volt az oka, hogy éppen az adósságai miatt lefoglalták az autóját. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször megfenyegette őket, valamint az ügyészeket is. Az a kényszerképzete alakult ki, hogy a hatóságok hagyták, hogy valakik ellopják a járművét. Miután szerdán újra fenyegetőzni kezdett, túsztárgyaló pszichológus érkezett a házához, aki mintegy négy és fél órán keresztül tárgyalt vele, ám nem járt sikerrel. Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket: felgyújtotta a lakást, és amikor a TEK-es kommandósok behatoltak, megnyitotta a gázpalackot.

Ez vezetett a robbanáshoz, amelyben egy rendőr és az elkövető is életét vesztette. Több hatósági személy súlyos sérüléseket szenvedett. Az Index szerint a férfi direkt akkor robbantott, amikor a rendőrök rátörték az ajtót. A házba belépő első rendőr azonnal életét vesztette, ahogy a robbantó is. Az ő testét csak később találták meg a romok alatt, ezért csak utóbb jelent meg az értesülés a haláláról.

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr és az elkövető is meghalt

A rendőrök egy külterületi háznál intézkedtek Esztergomban, robbanás történt. Egy TEK-es rendőr az életét vesztette, több nagyon súlyos sérültről is tudni. Az elkövető – aki a hírek szerint szintén meghalt – állítólag egy gázpalackot robbantott fel, előtte pedig benzint locsolt szét az ingatlanban. Az esetnek nincs köze az Esztergomban zajló kormánypári frakcióüléshez.