Varga Judit volt férje, Magyar Péter másfél millió forintot ajánlhat fel az esztergomi robbantásban elhunyt Kónya Gábor családjának.

A Facebookon indult egy árverés, amelyen pénzt gyűjtenek Kónya Gábor özvegyének és két gyermekének. A licit tárgya Thomas Müller világbajnok német válogatott labdarúgó, az FC Bayern München játékosa által dedikált mez, amelyet Müller mellett majdnem az egész csapat, illetve Lőw Zsolt másodedző is aláírt. A mezért kapott összeget teljes egészében felajánlják Kónya családjának. Az árverést elindító Dajcsin Tibor a posztban azt is tudatta, hogy a mez dedikálásában Lőw Zsolt volt a segítségükre.

A licit 2023. október 25. este nyolc óráig tart, a mez kikiáltási ára pedig 30 ezer forint volt. Müller mezére a poszt alatti kommentszekcióban lehetett licitálni, és az elmúlt 17 órában kilenc felajánlás érkezett rá.

A licitet Magyar Péter vezeti 1 500 000 forinttal

írta meg a Blikk.

Magyar Péter a volt igazságügyminiszter, Varga Judit férje.

A Viszkis szomszédja volt az esztergomi robbantó

A környéken agresszív bajkeverőnek ismerték azt a férfit, aki felrobbantott egy gázpalackot esztergomi otthonában, ezzel magával és egy rendőrrel is végezve. Kiderült, hogy a robbantó szomszédja nem más, mint a hírhedt egykori bankrabló, a Viszkis. Ambrus Attila elmondta, hogy a szomszédja nem volt beszámítható, és csak idő kérdése volt, hogy nagy bajt okozzon.

 

Az esztergomi robbantás

Szeptember 20-án a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ emberei kiszálltak egy férfi házához, hogy az illetőt őrizetbe vegyék. Mivel fennállt a veszélye, hogy a férfi öngyilkosságot követ el, a rendőrök a házat körbevéve tárgyalással próbálták rábeszélni, hogy önként adja fel magát. A tárgyalás négy és fél órán át tartott, majd elrendelték, hogy a TEK emberei hatoljanak be a házba és fogják el a férfit. Amikor berúgták az ajtót, a férfi egy flexszel belevágott egy gázpalackba, ami felrobbant. A robbanásban Kónya Gábor életét vesztette, további nyolc rendőr és tűzoltó megsebesült.

Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst a belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította. Emellett Kónyát, aki a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettese volt, főhadnaggyá nevezték ki.