Két embert agyonlőtt egy férfi hétfő este a Brüsszelben – közölte a rendőrség. A fegyveres férfi elmenekült a helyszínről, és még mindig szökésben van – derül ki a BBC cikkéből. Az UEFA megerősítette, hogy a Belgium–Svédország-mérkőzést félbeszakították a lövöldözés miatt.

A helyi média szerint az áldozatok svéd drukkerek voltak. Svédország Belgiummal játszik a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében, a támadás helyszínétől nagyjából öt kilométerre található Heysel stadionban.

A közösségi oldalakon közzétett videón egy arabul beszélő férfi látható, aki azt mondja, hogy Isten nevében követte el a támadást.

A támadásról készült videót és egyéb felvételeket a rendőrség ellenőrzi – közölték a BBC-vel. Az ügyészség szóvivője azt mondta, hogy nyomozás indult, de egyelőre nincs tisztázva az elkövető indítéka. A belga sajtó arról számolt be, hogy az automata puskát használó fegyveres elmenekült a helyszínről. Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre, és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket.

„A ma esti feltételezett brüsszeli terrortámadást követően, a csapatokkal és a helyi rendőrséggel folytatott konzultáció után úgy döntöttek, hogy a 2024-es UEFA Euro 2024-es selejtezőmérkőzés Belgium és Svédország között elmarad. A további kommunikációra kellő időben kerül sor” – áll az UEFA közleményében.