Közélet

Izraeli háború: óráról órára nő a halottak és a sebesültek száma – már ezrekről beszélünk

Kritikus lehet a következő pár óra az emberi életekért folytatott küzdelemben.

Korábban az izraeli egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy legalább 545-en megsebesültek a palesztin erők reggeli támadásában, és legkevesebb 22 izraelit öltek meg, ám ezek a számok azóta is óráról órára emelkednek.

 

Az esti órákban a helyi média már 250 izraeli halálos áldozatról és 1800 sebesültről tud.

Ugyanakkor Izrael is megtorlást indított Gázában, ahol a hatóságok szerint 232-en haltak meg a támadásokban, és 1610-en megsebesültek.

Korábban írtunk róla, hogy elárasztják az internetet a civilek mészárlásáról készült felvételek. Nemcsak a katonákat, hanem az időseket, gyerekeket és fiatalokat sem kímélik a palesztin harcosok. A Reuters a Reshet 13 izraeli televíziós csatorna jelentése alapján beszámolt arról, hogy palesztin fegyveresek tartanak fogva izraelieket a déli Ofakim városában. A közösségi médiában posztolt videókon palesztinok láthatók, amint elfognak civileket, és motorkerékpárokon viszik őket Gázába. A Hamász szóvivője azt mondta az Al Jazeerának, hogy „ők nem túszok, hanem hadifoglyok”. 

Szinte borítékolható, hogy a következő órákban tovább nő a halottak és a sebesültek száma, egyelőre semmi nem utal arra, hogy a harcok csitulnának. 

Életmentő felhívást intézett Szijjártó az Izraelben lévő magyarokhoz

A külgazdasági és külügyminiszter arra kér minden Izraelben tartózkodó állampolgárt, hogy regisztráljon konzuli védelemre.

 

 

izraeli háború Izrael Gáza áldozatok
Kapcsolódó cikkek