Közélet

Rengeteg járatot törölt a WizzAir az izraeli háború miatt

A menetrendszerű járatok csak akkor indulnak újra, ha a repülés már biztonságos.

Hetente több mint 270 Izraelbe közlekedő járatát függesztette fel októberi menetrendjében a WizzAir, ez Magyarországtól heti 14 járatot érintett – közölte szerdán  légitársaság.

A Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közötti járatainak beszüntetését október 7-én jelentette be a WizzAir az izraeli légitámadások miatt, miután egyeztetett a helyi és nemzetközi hatóságokkal.

WizzAir Low Cost Airline Airbus A321 In Krakow Airport
Fotó: Nicolas Economou / AFP

A légitársaság tájékoztatása szerint 

az érintett utasok az ingyenes átfoglalás, a jegy árának visszatérítése, vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának megfelelő WIZZ-kredit között választhatnak járattörlés esetén.

Az izraeli járatok törlése jelenleg november 15-ig van érvényben, de a WizzAir folyamatosan felülvizsgálja a helyzetet és állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az izraeli eseményeket.

Mivel a légitársság számára továbbra is az utasai, személyzete és repülőgépeinek biztonsága a legfontosabb, a járatok csak akkor indulnak újra, amikor már biztonságos a repülés.

A Debreceni International Airport Kft. ügyvezetője, Király Tamás elmondta, hogy jelentős számú utast érint a WizzAir tel-avivi járatainak szüneteltetése. A téli menetrend szerint Debrecenből heti háromszor indult járat 180-180 emberrel, a járatok eddig szinte mindig teltházasok voltak.

Debrecenből Tel-Avivba novemberben nem indulnak repülőjáratok, de a repülőtér és a légitársság is bízik abban, hogy decemberben már helyreállhat a közlekedés a két város között.

 

WizzAir izraeli háború Magyarország
Kapcsolódó cikkek