„Országjárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Mobil a családom? elnevezésű programja keretében, amely az online életvitel és a családi élet közötti egyensúly megteremtésében segíti a szülőket és gyermekeket” –  mondta el Kis Norbert programvezető az NMHH figyelemfelhívó kampányát bemutató sajtótájékoztatón. 

Cheerful,Young,Family,With,Kids,Laughing,Watching,Funny,Video,On
Az NMHH tanácsot ad a családoknak, hogyan használják a mobileszközöket otthon.
Fotó: Shutterstock

Kis Norbert azt is elmondta, hogy a novemberben induló országjárás keretében öt vidéki városban – Szegedre, Szombathelyre, Pécsre, Debrecenbe és Sopronba –  látogatnak el. Az NMHH tíz tanácsot fogalmazott meg a családok számára a mobileszközök használatáról, ezeket is szeretnék közvetíteni az egyes állomásokon.

„A program és az országjárás célja, hogy minél többet beszélgessenek a családok a mobileszközök biztonságos használatáról” – ismertette Kis Norbert, hozzátéve: szeretnék ráirányítani a figyelmet arra, hogy a szülőknek dolguk van a digitális életükkel. 

Merni kell és tudni kell beszélni az online életünkről, tudatosan kell mintát közvetíteni

– mondta a programvezető, aki fontosnak nevezte a nyitott kommunikációt és a szülői példamutatást. 

Somogyi Ákos, az NMHH gyermekvédelmi főosztályvezetője arról beszélt, hogy a családoknak érdemes szabályokat kialakítaniuk az online léttel kapcsolatban. „A családi kommunikáció erősítése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a gyermek krízis esetén a szüleihez forduljon, illetve hogy a szülők tisztában legyenek azzal, gyermekük mivel tölti az idejét az interneten” – magyarázta. A szülő és gyermek közötti bizalom kialakítása létfontosságú azért is, mert a kutatások szerint minden hatodik tizenéves volt már részese online bántalmazásnak. 

NMHH: az OnlyFans pornótartalmai visszafordíthatatlan társadalmi károkat okozhatnak

Az OnlyFans a pornográf és erotikus tartalmak aranybányájává vált. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint az oldal relativizálja és pozitív színben tünteti fel a szexuális jellegű munkákat és kizsákmányolást, ami hosszú távú, visszafordíthatatlan károkat okozhat a társadalomban.