Száztizenöt katonát és kéttucatnyi drónt veszített el az ukrán hadsereg az Oroszország által megszállt Donyeck megye déli részén az utóbbi egy napban – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Fotó: AFP

 Az orosz légvédelem elfogott két HIMARS-lövedéket, és megsemmisített 23 drónt több Luhanszk, Donyeck és Zaporizzsja megyei település körzetében – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Ezenkívül az orosz hadsereg az oroszországi Voronyezsi területen is ártalmatlanná tett két drónt – közölte Telegram-csatornáján Alekszandr Guszejev kormányzó, aki szerint senki sem sérült meg, és a földön sem keletkeztek károk.

Közben Ramzan Kadirov csecsen elnök bejelentette, szintén hétfőn, hogy a Wagner orosz magán-zsoldoshadsereg számos katonája kezdett kiképzést tartani a csecsen hadsereg különleges erőinek.

A Wagner fontos szerepet játszott az Ukrajna elleni orosz háború legádázabb csatáiban, de a sorsa bizonytalanná vált, miután a vezetője, Jevgenyij Prigozsin egy repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette augusztusban, két hónappal azután, hogy fellázadt az orosz hadvezetés ellen.

Kadirov Telegram-csatornáján közölte, hogy egykori Wagner-fegyveresek nagy számban tartanak intenzív kiképzést tart a csecsen Ahmat különleges erőknek.

Egyelőre nem tudni, hány Wagner-fegyveres vesz részt a kiképzésben, illetve hogy a csecsen hadseregnél maradnak-e, ha a kiképzés befejeződik.