BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Prigozsin fia vezeti tovább a Wagner csoportot, elkezdődött a toborzás

A zsoldossereghez több orosz régióban lehet csatlakozni, rabokat azonban már nem vesz fel.

Több orosz forrás is arra utal, hogy a repülőbalesetben elhunyt Jevgenyij Prigozsin fia, Pavel vette át a Wagner csoport vezetését. Ami a zsoldosseregből megmaradt, az most már a Roszgvargyija kötelékébe tartozik. 

This photograph taken on August 24, 2023, shows a flag bearing the logo of private mercenary group Wagner as it flutters in the wind at a makeshift memorial in front of the PMC Wagner office in Novosibirsk, southern Russia. Russian state-run news agencies on August 23, 2023, said that Yevgeny Prigozhin, the head of the Wagner group that led a mutiny against Russia's army in June, was on the list of passengers of a plane that crashed earlier near the village of Kuzhenkino in the Tver region. (Photo by Vladimir NIKOLAYEV / AFP)
Fotó: AFP

A csoport helyi sajtóbeszámolók szerint Perm és Novoszibirszk régiókban a toborzást is újrakezdte – jelenti háborús összegzésében a Háborús Tanulmányok Intézete.

A beszámolók szerint a szervezet már nem toboroz a börtönökben, ahogy betegségekkel küzdőket sem vesz fel. Katonai bloggerek szerint is Pavel Prigozsin a zsoldossereg új vezére, és úgy vélik, a kinevezése arra utal, hogy a Wagner túléli, hogy a Roszgvargyija kötelékébe került.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.