Egyenesen Szibériából érkező fagy érkezik Lengyelországba, a sarkvidéki légtömegek pedig valószínűleg radikális lehűlést hoznak: a hőmérséklet akár kétszámjegyű mínuszokig is csökkenhet - írta az O2 lengyel hírportál.

Ukrainian capital gets covered with first snow
Fotó: AFP

Idén a november igen kegyesnek bizonyult, a hőmérséklet az átlagosnál magasabb volt és ráadásul jelentős mennyiségű napsütés is kísért bennünket.

A tél azonban brutálisan fog lecsapni régiónkra, különösen Lengyelországra, amely egy Szibériából érkező sarkköri fagy útjában lesz, és kétségtelen, hogy a hideg minket is el fog érni.

Jövő elején egy erőteljes téli lehűlés fog végigsöpörni egész Kelet-Európán: Oroszországtól Fehéroroszországon, Fehéroroszországon, Közép-Ukrajnán át egészen a Fekete-tenger északi partvidékéig egy gigantikus hóviharra kell számítani. Az intenzív havazás övezete pedig több ezer kilométeren keresztül húzódik majd.

A hidegfront nyugati vége Közép-Európát is érinteni fogja, és lehetséges, hogy akár mínusz 20 fokig terjedő hőmérséklet-csökkenésre is számítani lehet a térségben.