Összeütközött egy tehervonat és egy személyvonat a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek – közölte honlapján a Mávinform.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tehervonat miért nem nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, mielőtt a jelzőt meghaladva nekiment volna az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Fotó: Mávinform / Facebook

A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek, őket a mentők ellátják.

Püspökladány és Berettyóújfalu között a helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A tájékoztatás szerint a Brassóból a Keleti pályaudvarra tartó Corona InterCity utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. A baleset körülményeit vizsgálja a hatóság.

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu–Debrecen, a Berettyóújfalu–Kaba és a Püspökladány–Báránd között közlekedő Volánbusz-járatokon.

A katasztrófavédelem azt írta, a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője elmondta, hogy nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy ember kimentése pedig folyamatban van.