A német rendőrség szerint éles, töltött lőfegyver és valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet annál a 35 éves férfinál, aki szombat éjjel óta saját, négyéves kislányát tartja fogva túszként a hamburgi repülőtéren.

Hamburg airport closed - armed man broke through gate05 November 2023, Hamburg: Planes from various airlines are parked on the apron of the closed Hamburg airport. An armed man is holding his four-year-old daughter at the airport. According to the police, the background to the attack is a custody dispute. Photo: Bodo Marks/dpa (Photo by Bodo Marks / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

„Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van, tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával” – tudatta a hatóság. A rendőrség tájékoztatásából az derül ki, hogy a férfival török nyelven kommunikálnak. Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy az apa nem követel pénzt, és úgy tudják, a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki.

A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé, mire a légikikötőben azonnal leállították a forgalmat. 

A reptér azóta sem fogad és nem is indít járatokat.

Az apa az egyik repülőgép alatt állt meg autójával.

Hamburg, 2023. november 5.
Helyszínt bizosító rendőrök a hamburgi repülőtérnél, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én. A rendőrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita áll az eset hátterében.
MTI/EPA/GEORG WENDTHamburg, 2023. november 5.Helyszínt bizosító rendőrök a hamburgi repülőtérnél, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én. A rendőrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita áll az eset hátterében.MTI/EPA/GEORG WENDT
Fotó: MTI/EPA

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat. A kislány édesanyja a reptéren van, pszichológus foglalkozik vele.

Szombat este 17 járatot irányítottak át Hamburgba, vasárnap ez a szám már meghaladta a 280-at, ami azt jelenti, hogy legalább 34 500 utas az úti céljától eltérő repülőtéren landol.