Megdőlt a hajnali melegrekord karácsony első napján a fővárosban, a mérések kezdete óta soha nem volt ennyire magas a minimum-hőmérséklet. Korábban ezen a napon 1950-ben Budapest Országút állomáson 6,5 Celsius-fokot mértek, most Budapest Újpest állomáson 6,6 fokot rögzítettek a műszerek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat alapján az MTI.

weather forecast wind sock in the sky ,pastel colors style
Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint a szokásosnál melegebb időjárás a hét közepén is kitart, sőt egészen a hétvégéig velünk marad.

Szerdán a párásság megszűnése után változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel, csapadék nélkül. Kora estétől terjeszkedik a rétegfelhőzet. A délnyugati szél csak néha élénkül meg, a hőmérséklet 7–12 fok között alakul.

Csütörtökön többfelé lesz tartós a pára, illetve a rétegfelhőzet. Emellett napsütés is előfordulhat, főként az ország délnyugati területein. A délies szél mérsékelt marad. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton erősen felhős, párás, néhol már tartósan ködös, ködfelhős idő várható. Elszórtan fordul elő eső, szitálás, ködszitálás. Marad a 10 fok körüli maximum, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz.

Szilveszter napján eleinte változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel; majd erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől eső, zápor is kialakul. A déli, majd az északnyugati szél megerősödik, 5-11 fok lesz valószínű.