A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen ellenzéki párt, amely mind a 23 kerületben önálló polgármesterjelöltet állít – jelentette ki Dúró Dóra a jelöltek bemutatásakor. Nem füstös szobákban, más pártokkal egyezkedve döntjük el, hogy kik legyenek a polgármesterjelöltjeink – fogalmazott, hozzátéve, hogy a saját tagságukból merítve választották ki, hogy kik azok, akiknek az önkormányzati választáson a fővárosban elsődlegesen kérik a választók bizalmát. Dúró Dóra hangsúlyozta: sehol nem állítanak közös jelöltet semelyik balliberális párttal, sem a Fidesszel, továbbá az sem fordulhat elő, hogy az ő jelöltjeiket bárhol támogassák.

Budapest, 2023. március 10.
A főváros budai oldalának látképe, a Duna folyó partján. Középen a Szilágyi Dezső téri református templom, jobbra a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia tornyai. Háttérben a Rózsadomb épületei, előtérben a Lánchíd középső része.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Budapest, 2023. március 10.A főváros budai oldalának látképe, a Duna folyó partján. Középen a Szilágyi Dezső téri református templom, jobbra a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia tornyai. Háttérben a Rózsadomb épületei, előtérben a Lánchíd középső része.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Nem Amerikából kapott dollárokból folytatják le a választási kampányt, hanem legális forrásokból: a Mi Hazánk Mozgalom állami támogatásából, illetve a tagjaik, így a polgármesterjelöltjeik személyes anyagi vállalásaiból – mondta Dúró. A kerületi polgármesterjelöltjeik az élet különböző területeiről érkeztek. 

Van köztük oktatási, egészségügyi szakember, mérnök, sokan vállalkozók, van, aki a bankszektorban szerzett tapasztalatot, de van a jelöltek között nagycsaládos édesanya is.

Dúra Dóra a sajtótájékoztatón bemutatta a jelölteket, akik (a kerületek növekvő sorrendjében) a következők: Árendás Mónika, Babcsány Dávid, Marosvölgyi Anna, Pajor Tibor, Szikora István, Márki Anita, Zahuczky István Zsolt, Ébl György, Kvacskay Károly, Vékony Csongor, Zakar Gergely, Binder Csaba, Balog Csaba, Czeglédi János, Bartal András, Metes György, Fazekas László, Kaldenecker György, Egyed András, Tóth Zoltán, Szabó Sándor, Esze Tamás, Kovács Attila.

Grundtner András, a párt főpolgármester-jelöltje szerint 

a jelöltek szakmai felkészültsége a garancia arra, hogy végrehajtsák a választási programjukat, amelynek két fő célkitűzése van: a fővárosi közrend helyreállítása és Budapest élhetővé tétele. 

A párt budapesti programját január elején teszik közzé.