Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek – ezzel a kísérőszöveggel tett közzé bejegyzést a közösségi médiában Orbán Viktor.

Erdogan elámul: nem akármilyen ajándékkal lepte meg Orbán Viktor a török államfőt. Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A kép alapján az feltételezhető, hogy a magyar miniszterelnök egy lóval lepte meg a Magyarországra látogató török államfőt. A nem mindennapi ajándékról további részletek is kiderültek: a ló Főúr névre hallgat, és a Mezőhegyesi Ménesbirtokról érkezett. Fajtája szerint nóniusz, ami a mezőhegyesi ménesben kitenyésztett, törvényileg védett lófajta. Fő jellemzőjeként a sokoldalúságot és a nyugodtságot szokás kiemelni, ami az Erdogannak adott fekete ménről is elmondható.

De nemcsak Orbán Viktor posztolt Főúrról, hanem Lázár János is. Ez nem véletlen, ugyanis Lázár János a kormánybiztosa a Mezőhegyesi Ménesbirtoknak. 

Az építési és közlekedési miniszter azt írta, hogy Főúr négyéves, és 

különleges küldetés vár rá.

Lázár János azt is írta, hogy ilyen egy magyar akcióhős, egy szupermén. Ennél több részlet egyelőre nem ismert Főúr további sorsáról, az viszont igen, hogy Erdogan és Orbán Viktor hétfőn délután tárgyal egymással a Karmelitában. A török delegáció érkezésének fontosságáról az alábbi cikkben írtunk.

Kiderült, miért jön megint Magyarországra Erdogan: keleti erődemonstráció készül Budapesten

Törökország úgy tekint Magyarországra, mint amelyben megbízhat Európában. Erdogan azért érkezik négy hónapon belül másodjára Magyarországra, hogy elmélyítse a stratégiai partnerséget.