Közélet

Már több mint 14 ezer külföldit evakuáltak Gázából

Már több mint hétszáz olyan embert sikerült Egyiptomba szállítani, akik az izraeli légitámadásokban sebesültek meg.

Több mint 14 ezer kettős állampolgárságú külföldit menekítettek ki a Gázai övezetből Egyiptomba az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti háború október 7-i kezdete óta – közölte az egyiptomi tájékoztatási szolgálat szerdán.

Fotó: AFP

A feszültség eszkalációja óta mostanáig 14 023 külföldit és kettős állampolgárt, valamint 2135 egyiptomit menekítettünk ki

– írta Diia Rasván, az intézmény vezetője a hivatalos honlapján. Hozzátette: a feszültség kiéleződése óta 773 olyan embert szállítottak a Gázai övezetből Egyiptomba, akik az izraeli légitámadásokban sebesültek meg, illetve súlyos betegeket, akiket különböző egyiptomi kórházakban helyeztek el.

Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő szerint a „gázai pusztítás mértéke példa nélküli a történelemben, ha összehasonlítjuk azzal, ami a második világháborúban lebombázott német városokban történt, akkor azt mondhatjuk: nagyobb, mint Drezdában, Kölnben, és hasonló ahhoz, ami Hamburgban történt, ahol az épületek és az infrastruktúra kétharmada megsemmisült”.

 

 

 

izraeli háború Izrael menekültek gázai övezet
Kapcsolódó cikkek