Egy Pécsről Budapestre tartó busz sofőrjét az egyik utas megörökítette, amint a telefonját nézi, miközben 100 kilométer per órás sebességgel vezet. A felvétel alapján valószínűsíthető, hogy a vezető Facebookozott. A Volánbusz úgy reagált a hírre, hogy 

Mélyen elítéljük a videóban látható, utasokat veszélyeztető cselekedetet, az eset kapcsán azonnal belső vizsgálatot indítottunk.

busz, sofőr,telefonoszik,
Fotó: RTL 

Az RTL-nek az egyik utas elmondta, arra lett figyelmes, hogy rázkódik a jármű, mert a sofőr nem tudja egyenesben tartani a buszt. Ráadásul hiába kérték az utasok, nem hagyta abba a mobilozást a férfi. Először többen is azt hitték, hogy a kátyúkat kerülgeti a sofőr, 

később több utasnak is feltűnt, hogy vezetés közben a mobilját nézi a Volánbusz sofőrje. Ezért mások is rászóltak, hogy hagyja abba a mobilozást és az utat figyelje – erre eltette a telefonját, de később ismét a kezében tartotta, ekkor vette fel a mobilozó férfit az egyik szemtanú. 

„Felháborítónak tartottam azt, hogy rászólunk, aztán ugyanúgy  folytatja. Miközben nyomkodja telefonját és 100 kilométer/órás sebességgel megyünk az autópályán és előzgeti kamionokat, az azért félelmetes volt” – számolt be a felvételt készítő utas. 

Részegen szállította az utasokat a Volánbusz egyik sofőrje – videó

A rendőri igazoltatáskor derült ki, hogy a Volánbusz egyik sofőrje részegen szállított utasokat. A buszsofőrt szombaton kora délután kapták el, amikor Egerből Balaton község felé szállított utasokat a 25-ös főúton.