Nem tudott hazarepülni Davosból Antony Blinken amerikai külügyminiszter, miután az őt szállító repülőgépen kritikus hibát észleltek. Az amerikai diplomatát egy módosított Boeing 737 szállította volna, ám egy oxigénszivárgás miatt az nem szállhatott fel.

A photo shows the airplane of US Secretary of State Antony Blinken on the tarmac as he arrives for an official visit to Ethiopia, at the Bole International airport in Addis Ababa, on March 14, 2023. The US secretary of state arrived in Ethiopia on a bid to support the peace process after a brutal two-year civil war, and renew ties with a longtime ally. The trip comes as part of a push by the US president's administration to step up engagement with Africa, where China and Russia have been stepping up influence. (Photo by TIKSA NEGERI / POOL / AFP)
Fotó: Tiksa Negeri  / POOL / AFP

Bár az amerikai külügyminiszter gépe nem a 737 MAX-9-es változata volt, amelynek a hónap elején szakadt le egy ajtaja a levegőben, a hír semmiképpen sem jó a repülőgyártónak. Blinkenért végül Brüsszelből küldtek Zürichbe egy kisebb gépet, hogy hazaszállítsák – írja a Bloomberg, hozzátéve, hogy 

stábja több tagja és az őt kísérő újságírók kénytelenek voltak kereskedelmi járatokon hazautazni.

Blinkent vigasztalhatja, hogy nem ő az egyetlen politikus, aki hasonló problémákkal szembesül, német kollégája, Annalena Baerbock gépe például tavaly két napon belül kétszer is meghibásodott.