Halálra gázolt a vonat egy embert Felsőgöd és Sződ-Sződliget között hétfő délután, ezért késnek a vonatok a szobi vonalon – közölte a Mávinform a honlapján.

Azt írták, a Nyugati pályaudvarról Vácra közlekedő S70-es vonat ütött el egy embert, a helyszínelés végéig – várhatóan estig – Göd és Vác között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A szobi vonalon 20–40 perccel hosszabb menetidőre, valamint kimaradó járatokra kell számítani – tudatta a Mávinform. A tájékoztatás szerint Felsőgödön, Sződ-Sződligeten, valamint Vác-Alsóvárosnál mindkét irányban egy vágányon állnak meg a vonatok. A baleset miatt több vonat közlekedési rendje változik – írta a Mávinform.

A helyszínelés végéig –várhatóan az esti órákban – Göd és Vác között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. Felsőgödön, Sződ-Sződligeten, valamint Vác-Alsóvárosnál mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg a vonatok. Bevezetett változások: A Z70-es és G70-es vonatok Budapest és Vác között S70-es vonatként közlekednek, Váctól 25-30 perc késéssel közlekednek tovább Szob felé. A Vácról 18.04-kor (2411), 19.04-kor (2431), valamint 20.04-kor (2451) a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat nem közlekedik.