Beismerő vallomást tett az a férfi, aki a gyanú szerint halálos balesetet okozott Budapest IV. kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon. A főváros IV. kerületében, a Rózsa utca és a Görgey Artúr utcai kereszteződésének közelében történt tragédiáról a Világgazdaság is beszámolt, négy személygépkocsi és egy menetrend szerinti busz ütközött össze. A baleset okozó M. Péter autóját hátrahagyva gyalogosan elhagyta a helyszínt

Magyar Rendőrség
 

Egy 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A 14 éves kislányát könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentők. Egy nő szintén megsérült az ütközésben.

A rendőrség közzétette a videót a halálos budapesti tömegbalesetet okozó férfi elfogásáról

A 40 éves M. Péter Szigetszentmiklóson rejtőzött el egy hétvégi házban. Elfogásakor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt találtak nála. A férfi az intézkedéskor nem állt ellen a rendőröknek, együttműködő volt.

A rendőrség pénteken azt írta: a férfi a kihallgatásán elismerte, hogy hétfőn a vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé, és így okozott Újpesten balesetet. A közlemény szerint gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, miután csütörtökön Szigetszentmiklóson elfogták. 

A rendőrök a férfi elfogását követően kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitív eredményt mutatott. 

A férfit ezt követően mintavételre előállították, majd halált okozó közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki. A férfi elismerte felelősségét a baleset okozásáért – áll a közleményben. Kihallgatását követően a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását − tették hozzá.