Mintegy 40-50 autó kapott defektet reggel az M1-esen Tata térségben a Hegyeshalom felé tartó oldalon, miután egy kamionról fémdarabok hullottak a pályára – közölte az autópályát fenntartó Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

20230729 GyőrForgalom az M1 autópályán, Fotó: Csapó Balázs CSBKisalföld
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Azt írták, hogy a munkatársaik azonnal a helyszínre vonultak, hogy a műszaki mentésben, takarításban segítsenek. A takarítás idejére a külső sávot a 76-os kilométernél lezárták 500 méteren.

A forgalom jelenleg egy sávon halad, a dugó 7 kilométeres. 

Ezért mindenkit arra kérnek, közlekedjen óvatosan és körültekintően. Hozzáteszik, hogy akik defektet kaptak, és/vagy sérült az eset miatt az autójuk, a rendőrség vagy az MKIF helyszínen tartózkodó munkatársaitól kaphatnak igazolást erről. „Őket kérjük, hogy a [email protected] címen jelentkezzenek. A levélbe mindenképpen írják bele a baleset helyszínét, időpontját és a sérült gépjármű rendszámát. Munkatársaink felveszik velük a kapcsolatot, és részletes tájékoztatást adnak az ügyintézés menetéről” – közölte a társaság.

A kedd reggeli közlekedést az ónos eső is hátráltatja, Pest, Fejér és Veszprém vármegyékre az éjjel narancssárga riasztást is kiadott a HungaroMet Nonprofit Zrt.