BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Civil ruhás pénzügyőrök csaptak le illegális cigiárusokra Pápán

Több illegális cigiárust is lekapcsoltak civil ruhás NAV-osok a pápai piacon. A használtcikk-piacon az árusok a portékáikat zárjegy nélküli dohánnyal is megfűszerezték. Három elkövető ellen indult eljárás, milliós bírságra számíthatnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei civil ruhában szemlélték meg a pápai piac kínálatát, ahol egymás után buktak le az árusok a feketepiaci dohányáruval.

Civil ruhás pénzügyőrök csaptak le illegális cigiárusokra Pápán.
Fotó: Mediaworks

A pápai használtcikk-piacon tartottak civil ruhás ellenőrzést a NAV munkatársai, amikor felfigyeltek egy hátizsákos nőre, aki a vásárlókat megszólítva cigarettát akart eladni. 

A pénzügyőrök a 45 éves asszonyt saját autójához kísérték, ahol kiderült, hogy 251 doboz zárjegy nélküli cigaretta van nála.

Elkapták a román zárjegyes cigarettát szállító buszost, húszmillió forintra büntethetik – videó

A pénzügyőrök 7500 doboz román zárjegyes cigarettát foglaltak le egy moldovai buszt megállítva az M1-es autópályán. A járműben 15 millió forint értékű dohányterméket találtak, az elkövető több mint húszmillió forint bírságra is számíthat.

Alig néhány perccel később egy közeli zöldségárusra terelődött a figyelem, akinek a standján 630 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök, majd ezután egy másik aggódó tekintetű piacost lepleztek le. A középkorú férfi szintén cigit kínált az autójából a vegyes cikkek mellett. Az egyenruhásoknak azt mondta, hogy a füstölnivalót a reggeli órákban vásárolta, nagyobb részét eladásra.

A pénzügyőrök a jogsértőktől összesen 1201 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le mintegy hárommillió forint értékben. 

A három elkövetőnek jövedéki törvénysértés miatt kell felelnie, és milliós bírságra is számíthatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.