Eritreai iszlamista bevándorló lázadók felgyújtottak egy rendőrautót közvetlenül egy épület mellett a hollandiai Hágában, és köveket dobálnak. Sok rendőr súlyosan megsérült.

Sajtóbeszámolók szerint, a rendőrség könnygázt vetett be, miután eritreai iszlamista csoportok fellázadtak Hágában. A hágai rendőrök könnygázt használtak a zavargások elfojtására, miután az eritreaiak két csoportja között verekedés tört ki a Fruitweg-i Opera konferenciatermében. Szombaton este egy rendőrautót is felgyújtottak a helyszín közelében. 

Egyelőre nem tudni, mi okozta a konfliktust. A rendbontók nagy kövekkel, kerékpárokkal és közlekedési táblákkal dobálták meg a rendőröket. A konferenciaközpont ablakait betörték.

Jan van Zanen, Hága polgármestere felhatalmazást adott a rendőrségnek könnygáz használatára – erősítette meg a rendőrség szóvivője a Regio15 regionális sajtóorgánum első jelentését. Van Zanen sürgősségi parancsot adott ki a Fruitweg környékére is – közölte Hága önkormányzatának szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy a rendkívüli elrendelés a konferenciaközpont körüli 500 méteres körzetben érvényes. A rendelettel a rendőrök bárkit megállíthatnak és átvizsgálhatnak a környéken, majd eldönthetik, hogy elküldik-e vagy sem. Aki nem megy el, azt le lehet tartóztatni.