Az USA alelnöke, Kamala Harris igyekezett védelmébe venni Joe Biden elnököt a memóriájának korlátozottságáról szóló vádak kapcsán – számolt be róla a Mandiner.

SOUTH CAROLINA, UNITED STATES - FEBRUARY 2: US Vice President Kamala Harris speaks at South Carolina State University during a campaign event in Orangeburg, South Carolina, on February 2, 2024. South Carolina will hold its primary election tomorrow. Allison Joyce / Anadolu (Photo by Allison Joyce / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: llison Joyce / ANADOLU / AFP

Robert Hur, az igazságügyi minisztérium különleges ügyésze csütörtökön egy 388 oldalas jelentést tett közzé, miszerint minősített dokumentumokat tarthatott otthonában Joe Biden amerikai elnök, akinek „jelentősen korlátozott a memóriája”, és nehezen emlékszik vissza kulcsfontosságú eseményekre. A vizsgálat szerint Biden „szándékosan tartotta meg” afganisztáni, katonai és külpolitikával kapcsolatos titkos dokumentumokat. Maga Biden dühödten reagált erre a jelentésre, és azt állította, hogy a memóriájával nincs semmi baj. Amikor pedig az került szóba, hogy arra sem emlékszik, mikor halt meg a fia, így felelt: 

hogy a pokolba merészeli ezt felhozni?

Az USA alelnöke, Kamala Harris szerint az, ahogyan az elnök magatartását a vizsgálatról szóló jelentésben jellemezték, a tényeket tekintve nem is lehetne hamisabb, indokolatlanabb és egyértelműen politikailag motivált.

Mindenesetre az beszédes, hogy épp az elmúlt napokban Biden Angela Merkelt keverte össze Helmut Kohllal, nem sokkal azelőtt pedig Emmanuel Macront Francois Mitteranddal – írta a Mandiner.