Tüttő szocialista főpolgármester-helyettes szerint semmi baj nincs azzal, hogy a BKV első emberének fizetése 2,6 millió forintra, míg a BGYH (Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.) vezetőjének javadalmazása 2,2 millió forintra nőtt – írta meg a Magyar Nemzet.

HZ1_728920240126 budapest bkv koki busz palyaudvar havran zoltan magyar nemzet20240126 BudapestKőbánya-Kispest buszvégállomásfotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán

Tüttő Kata a lapnak elmondta: az emelés belefér a költségvetésbe, hiszen a BKV az ország legnagyobb közlekedési cége, és olyan javadalmazási szabályozást alakított ki a Fővárosi Önkormányzat, ami az állami ellátórendszer fizetéséhez köti a BKV vezérigazgatójának a bérét. A döntéssel Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is egyetértett.

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese arról, hogy a döntéssel 300 ezer forinttal nőt a BKV-vezér fizetése, úgy fogalmazott:

A béremelés inflációkövető, vigyázunk a Budapest család tagjaira.

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere eközben arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy véleménye szerint egy felelős vezetőnek méltó fizetést kell biztosítani, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármesterek esetében ez nincs így. Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere pedig azt mondta, ha Karácsony Gergely úgy ítéli meg, hogy ez belefér a költségvetésbe, akkor biztosan bele is fér.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője a lapnak a kérdésben úgy nyilatkozott: 

Karácsony Gergely állandóan a kivéreztetésről beszél, de a saját embereinek mindig jut pénz.

A politikus szerint a főpolgármester kettős beszédet alkalmaz, majd emlékeztetett, hogy a BKV-vezér prémiumával kapcsolatban is súlyos aggályok merültek már fel korábban. Meglátása szerint Bolla Tibor úgy kapott fizetésemelést és prémiumot, hogy eközben sorozatos szabálytalanságok fedezhetők fel a cégnél.