Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott, amit tiszteletben tartunk. Eddigi munkájukért hálásak vagyunk nekik, és köszönjük, hogy miként munkájuk során, úgy ma is a közösség érdekeit tartották szem előtt – írta szombaton a Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

LOFI234920231130 Pécs 
Lakossági Fórum 
Nemzeti Konzultáció 
Sajtótájékoztató 
Kocsis Máté  Fidesz országgyűlési képviselő, frakcióvezető 

Fotó: Löffler Péter  LP  Dunántúli Napló  DN20231130_KocsisMáté_Pécs_DN_LPKocsis Máté lakossági fóruma
Fotó: Löffler Péter 

A politikus szerint Novák Katalin és Varga Judit lemondása annak bizonyítéka, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs.

Az őket képmutató módon támadó baloldalt ugyanis még ma is az a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki 2006-ban lovasrohamot vezényelt a honfitársai ellen és egy zsidó családtól ellopott villában él

– írta a frakcióvezető. A baloldalon nem kért senki bocsánatot a választók patkányozásáért, a lámpavasazásért, a választók sértegetéséért, ahogy nincs következménye a budapesti korrupciónak, a guruló dollároknak, az antifa vérontásnak és lényegében semminek, ami kiderül róluk. 

Erről a morális különbségről tesz tanúbizonyságot Novák Katalin és Varga Judit döntése

– emelte ki Kocsis Máté.

Később több, jobboldali elemző mellett Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is reagált közösségi oldalán Novák Katalin és Varga Judit nyilatkozataira. Reakcióját azzal kezdte, hogy a magyar jobboldal és a magyarországi baloldal között alapvetően három lényeges különbség van. Az első az az, hogy a magyar jobboldalon jó és felelősségteljes politikusok vannak: ilyen Novák Katalin és Varga Judit is, akik persze követnek el hibákat.

De – és ez szerinte a második legfontosabb különbség – a jobboldalon a hibáknak, tetteknek következményük van, miközben a baloldalon a bűnökért még dicséret is jár. „Magyarország viszont nem lehet egy következmények nélküli ország” – mondta.

A harmadik különbség pedig az a szakértő szerint, hogy a magyar jobboldal mindig és konzekvensen kiállt a családok és a gyermekek védelme mellett, a pedofilokkal és a pedofíliával szemben. 

A magyarországi baloldal ugyanakkor egy gyékényen árult azzal a Daniel Cohn-Bendittel, aki gyermekeket szexuálisan bántalmazott, és nem szavazta meg a gyermekvédelmi törvényt sem

– mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója.