Közélet

Levideózták, ahogy ukrán drónok megsemmisítenek egy orosz hajót

Az oroszok beszámoltak arról, hogy a Krím félszigethez közel „ég valami”. Az ukránok közölték, hogy drónokkal süllyesztették el az oroszok egyik nagy hajóját.

A Hírszerzési Főigazgatóság az Ukrán Biztonsági és Védelmi Erők együttműködve megsemmisítette Oroszország  fekete-tengeri flottájának Caesar Kunikov  partraszállító hajóját – közölte szerdán a Pravda

Russian warship passes through Dardanelles
CANAKKALE, TURKEY - APRIL 27: 158 bow numbered "Caesar Kunikov" Russian military ship passes through Dardanelles, in Canakkale, Turkey on April 26, 2017. Burak Akay / Anadolu Agency (Photo by Burak Akay / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Fotó: Burak Akay / AFP

A beszámolók szerint a különleges művelet végrehajtása a United24 platform támogatásával valósult meg, amely Ukrajna anyagi támogatásáért jött létre. Az orosz hajót a Magura V5 haditengerészeti támadó drónok támadták meg Alupka városa közelében, az megszállt Krímben. Az ukrán hírszerzés úgy számolt be az akcióról, hogy 

Caesar Kunikov kritikus lövéseket kapott a bal oldalán, ami miatt elsüllyedni kezdett. 

„Szimbolikus, hogy az orosz tiszt, akiről a hajót elnevezték, pontosan 81 éve halt meg. A megszállók felkutatása és mentése nem járt sikerrel. Dicsőség Ukrajnának!” – jegyezte meg a hírszerzés. 

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy február 14-én éjjel a légvédelem állítólag hat drónt lőtt le a Fekete-tengeren, ugyanakkor a Telegram-csatornáin olyan információ jelent meg, hogy Alupka–Katsiveli térségében valami ég a tenger felszínén, és jelentették, hogy két Mi-8-as helikopter alacsonyan repül a víz felett. A Crimean Wind nevű Telegram-csatorna azt írta, hogy állítólag drónok lőttek le egy nagy hajót, később egy Ka-27-es kutató-mentő helikoptert is észleltek Foros térségében. 

Az Ukrajinszkaja Pravda beszélgetőpartnerei a Hírszerző Főigazgatóságon arról számoltak be, hogy a Hírszerzési Főigazgatóság drónjai február 14-én reggel megtámadták a Caesar Kunikov orosz nagy partraszállító hajót  a Fekete-tengeren.

 

 

 

 

oroszország ukrajna dróntámadás
Kapcsolódó cikkek