Három ember meghalt, mert lövöldözés volt hétfőn egy görög hajózási vállalat épületében, Athénban – közölte a rendőrség.

Police officers block the road outside a shipping company, south of Athens, on February 12, 2024. Three people were killed on February 12, 2024, by shots fired by a man who barricaded himself in the premises of a shipping company in the seaside suburb of Athens. (Photo by Angelos Tzortzinis / AFP)
Lövöldözés volt Athénban, többen meghaltak.
Fotó: Angelos Tzortzinis / AFP

A jelentés szerint a fegyveres – akiről az ERT görög közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a vállalat egykori alkalmazottja, illetve a tulajdonos egyik rokona – hétfő reggel berontott a cég egyik, a Glifada külvárosi negyedben található épületébe, és tüzet nyitott az ott tartózkodó alkalmazottakra. 

A rendőrség szerint az elkövető is meghalt, fegyverét a holtteste mellett találták meg.

Noha az athéni rendőrség nem nevezte meg a szóban forgó vállalatot, az ERT-nek nyilatkozó egyik tisztviselőjük szerint a lövöldözés a European Navigation nevű hajózási társaság épületében történt.

Athén Európa egyik legkevésbé biztonságos városa

Az Európai Bizottság 2023-ban elvégzett egy felmérést, amelyben az európai városok életminőségét vizsgálták. Számos szempontot figyelembe vett a bizottság az értékeléseknél, ezek közül az egyik az adott település biztonságossága.

A jelentés szerint Európa legkevésbé biztonságos városa Róma. Az olasz fővárosban a válaszadók mindössze 38 százaléka mondta azt, hogy biztonságban érezné magát, ha éjszaka az utcán kellene sétálnia. Róma mellett olyan városok kerültek még fel erre a listára, mint 

Athén, Nápoly, Szófia, Miskolc, Ostrava, Isztambul, Liege és Marseille.