Letartóztattak egy pedofíliával gyanúsított 63 éves férfit, aki szigetszentmiklósi házába márkás italokkal, cigarettával csábított magához fiatalokat, majd szexuális ajánlatokat tett nekik. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n azt írta, hogy egy kamasz fiú édesanyjának bejelentése alapján kezdtek nyomozni a szigetszentmiklósi rendőrök 2023. október 4-én.

A rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek, összeszedték és meghallgatták a kamasz baráti társaságának tagjait, bejárták a város minden szórakozóhelyét. Rövid időn belül a pedofil három áldozatát azonosítottak. A nyomozók február 12-én Szigetszentmiklóson fogták el a gyanúsítottat. Házának alagsorában szexruhákat, maszkokat, szexuális segédeszközöket foglaltak le. Több budapesti ingatlanából digitális adathordozókat vittek magukkal. Kihallgatásán azt mondta, szerinte „nincs semmi kivetnivaló alantas ösztönei kielégítésében”.

A módszere az volt, hogy márkás italokkal, cigarettával behálózta áldozatait, majd szexuális ajánlatokat tett nekik. Az ajándékokért perverz vágyai kielégítését kérte, cserébe esetenként 5-10 ezer forintot kínált. A korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen többrendbeli gyermekprostitúció kihasználása, valamint kóros szenvedély keltésének megalapozott gyanúja miatt folytatja tovább az eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság – olvasható a rendőrség honlapján.