Február 29-én Prágában találkoznak a visegrádi négyek parlamenti elnökei, tárgyalásukon részt vesznek az ukrán parlament képviselői is - közölte a cseh képviselőház elnökének, Markéta Pekarová Adamovának a szóvivője kedden Prágában.

Czech republic bohemia prague historic center unesco view castle pra sky hrad vltava
Ismét Prága lesz a helyszíne a következő V4-találkozónak
Fotó: Hemis via AFP

Martin Churavy szerint a tanácskozás egyik központi témáját az orosz agresszió által sújtott Ukrajnának nyújtandó segítség folytatása fogja jelenteni. A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák parlamenti elnök legutóbb tavaly februárban találkozott Szlovákiában.

Csehország tavaly júliusban vette át egy évre a visegrádi csoport soros elnöki tisztségét Szlovákiától. A cseh elnökség programjának egyik legfontosabb pontja Ukrajna támogatása. Tavaly novemberben a négy visegrádi ország államfője találkozott Prágában, az idén pedig egy kormányfői csúcstalálkozó és egy külügyminiszteri találkozó szerepel a cseh tervekben.

Ilyet is rég láttunk: a visegrádi országok között már Magyarországon a legalacsonyabb az infláció

A vártnál sokkal jobban sikerült az év vége inflációs szempontból: nemhogy hozzásimult a régióhoz, még a szomszédos országoknál is alacsonyabb lett a hazai pénzromlás decemberben.