Közélet

Rakétakilövő állásokat semmisített meg az USA Jemenben

A jemeni húszik rakétakilövő állásaira mért csapást az Egyesült Államok. A közzétett jelentés szerint önvédelmi támadásokról van szó. A húszik folyamatosan támadják a Vörös-tengeren állomásozó hadihajókat.

Az Egyesült Államok négy csapást mért a húszi lázadókat tömörítő Anszar al-Allah iszlamista mozgalom célpontjaira Jemenben.

Rakétakilövő-állásokat semmisített meg az USA Jemenben.
Fotó: AFP

A hadsereg közel-keleti műveleteit irányító parancsnokság, a CENTCOM azt közölte az X közösségi oldalon csütörtökön, hogy 

négy önvédelmi csapást mért hét húszi mobil hajóelhárítórakéta- és egy ballisztikus rakétakilövő ellen, továbbá megsemmisített egy pilóta nélküli légi járművet is.

A CENTCOM beszámolt arról is, hogy a térségben állomásozó erői és szövetségesei kevesebb mint öt óra alatt tíz, a lázadók által kilőtt drónt semmisített meg az Ádeni-öböl közelében.

Most a görög kereskedelemnek tettek keresztbe a húszi lázadók

Argentínából Ádenbe gabonát szállító teherhajót támadtak a húszi lázadók. Rakétáik a hajó közelében robbantak fel, és kisebb károkat okoztak.

Az Irán által támogatott húszik a Vörös-tengeren közlekedő – szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő – kereskedelmi és hadihajókat támadják rendszeresen, mióta Izrael októberben hadműveletet indított a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen, megtorlásul az Izrael ellen elkövetett súlyos terrortámadás miatt.


 

Vörös-tenger Egyesült Államok húszik Jemen
Kapcsolódó cikkek