Közélet

Rishi Sunak hálás, hogy III. Károly daganatos betegségét időben diagnosztizálták

A brit miniszterelnök reméli, hogy III. Károly megfelelő kezelést kap miután kiderült, hogy rákot diagnosztizáltak a brit uralkodónál.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Rishi Sunak hálás, hogy Károly király betegségét időben felfedezték, azonban sokkolta és elszomorította a hír. A BBC Radio 5 Live-nak azt mondta: nyilvánvalóan, mint mindenki más, megdöbbenve és szomorúan fogadtuk a hírt, azonban sokat gondolunk rá és a családjára. A kormányfő reméli, hogy a király megkapja a számára szükséges kezelést, és teljesen felépül.

Britain's King Charles III (C) arrives with Britain's Prime Minister Rishi Sunak (R) as he hosts a reception at Buckingham Palace, in central London, on November 27, 2023 to mark the conclusion of the Global Investment Summit (GIS). (Photo by Daniel LEAL / POOL / AFP)
III. Károly (középen) úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza prosztatakezelését azzal a céllal, hogy több férfit ösztönözzön a vizsgálatra.
Fotó: Daniel Leal / POOL / AFP

A The Guardian szemléje szerint a miniszterelnök azt is hozzátette: 

Sokat gondolunk rá és imádkozunk érte, országszerte sok családot érintett meg a története. Szorítunk érte, hogy minél hamarabb túl legyen rajta.

Ahogyan korábban már megírta a Világgazdaság, Joe Biden is aggódik III. Károly miatt. Az amerikai elnök aggodalmának adott hangot III. Károly király miatt, miután a Buckingham-palota hétfőn közölte, hogy a 75 éves brit királyt rákkal diagnosztizálták. 

III. Károly több mint egy hete prosztataműtéten esett át egy londoni magánkórházban. A király úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza prosztatakezelését azzal a céllal, hogy több férfit ösztönözzön a prosztatavizsgálatra – közölte a palota akkor. A brit uralkodó múlt pénteken elhagyhatta a London Clinic magánkórházat.

 

Buckingham-palota III Károly Rishi Sunak Egyesült Királyság
Kapcsolódó cikkek