BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiengedték a kórházból Károly királyt

A brit uralkodó három nap után elhagyta a kórházat, ahol prosztata-megnagyobbodás miatt kezelték.

III. Károly pénteken esett át prosztatekezelésen a London Clinic magánkórházban, szombaton pedig Kamilla királyné azt közölte, hogy az uralkodó jól van – írta a Sky News. A bejelentés ugyanazon a napon érkezett, amikor Károly király menye, Katalin hercegné kórházi kezeléséről is beszámolt a brit uralkodói ház.

Károly király hétfő délelőtt elhagyta a londoni klinikát. 
Fotó: AFP

Az királyi udvar már a múlt héten bejelentette, hogy Károly kórházi kezelésen esik át. Hangsúlyozták, hogy jóindulatú, évente több ezer férfinél előforduló elváltozásról van szó, és a király közéleti programjait rövid időre elhalasztják elhalasztják.

A 75 éves uralkodó – a trónra lépés idején senki nem volt nála öregebb a brit uralkodók közül – általánosságban jó egészségnek örvend, 

igaz, a koronavírust kétszer is elkapta. Anyja, II. Erzsébet királyné 96 éves koráig, apja, Fülöp herceg 99 éves koráig élt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.