Extra

Joe Biden aggódik III. Károly miatt – videó

Az Egyesült Államok vezetése együttérzését fejezte ki, miután III. Károly brit királyt daganatos betegséggel diagnosztizálták.

Az amerikai elnök aggodalmának adott hangot III. Károly király miatt, miután a Buckingham-palota hétfőn bejelentette, hogy a 75 éves brit királyt rákkal diagnosztizálták.

Aggódom miatta. Most hallottam a diagnózisáról. Beszélni fogok vele, ha Isten is úgy akarja

– mondta a 81 éves Joe Biden nem sokkal a bejelentés után. Bident egy Las Vegas-i találkozó után kérdezte a sajtó III. Károly betegsége kapcsán.

US President Joe Biden (L) and Britain's King Charles III (R) inspect the Guard of Honour formed by the Welsh Guards, during a ceremonial welcome in the Quadrangle at Windsor Castle in Windsor on July 10, 2023. US President Joe Biden was in Britain on Monday, where he met with Prime Minister Rishi Sunak and King Charles III, before going on to a NATO summit in Lithuania. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Fotó: AFP

A Buckingham-palota közlése szerint a király „továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban, és alig várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen kötelességeihez”. A brit uralkodó kezelése miatt elhalasztja nyilvános szerepléseit, és várhatóan más magas rangú királyi családtagok is segítenek majd neki kezelése során.  

Nem prosztatarákról van szó, de a betegséget a közelmúltbeli prosztatamegnagyobbodás miatti kezelése során fedezték fel. 

A rák típusát nem hozták nyilvánosságra, de a palota közleménye szerint a király hétfőn megkezdte a rendszeres kezeléseket. A Peope beszámolója szerint III. Károly maga mondta el fiainak, Vilmos hercegnek és Harry hercegnek a diagnózist. Egy forrás szerint a 41 éves Vilmos rendszeres kapcsolatban áll apjával, míg a 39 éves Harry, aki feleségével, Meghan Markle-lel 2020-ban Kaliforniába költözött, a következő napokban várhatóan az Egyesült Királyságba utazik. A király a hír nyilvánosságra hozatala előtt személyesen is tájékoztatta testvéreit, Anna hercegnőt, András herceget és Eduárd herceget.

 

 

 

rák III Károly Joe Biden betegség
Kapcsolódó cikkek