Közélet

Sorra lövik le az orosz vadászgépeket az ukránok

Újabban szinte minden nap lelőnek egy orosz vadászgépet az ukránok.

Újabb orosz Sz-34-es vadászgép lelövéséről számolt be csütörtökön az ukrán légierő parancsnoka, Mikola Olescsuk a Telegramon. Mint írta, bár február 29-e csak 4 évente van, az oroszok ahhoz már lassan hozzászokhatnak, hogy minden nap elvesztenek egy harci repülőt.

Olescsuk hozzátette, hogy 

a szárazföldi győzelmet az égen kovácsolják.

Destroyed vehicles in LymanLYMAN, UKRAINE - JUNE 16, 2023 - The remains of a downed Russian Sukhoi Su-34 fighter bomber are pictured in Lyman, Donetsk Region, eastern Ukraine. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Yuliia Ovsiannikova / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Ez a vadászgépet még tavaly lőtték le az ukránok.
Fotó: AFP (illusztráció)

Február 17. óta Ukrajna már öt Szu-34-est lőtt le, valamint két Szu-35-öst – idézi fel az Ukrinform, hozzátéve, hogy a múlt héten Ukrajna egy különösen értékes A-50-es légi felderít gépet is lelőtt. Ezekből a gépekből Oroszország az invázió kezdetén is kevesebb, mint egy tucatnyit birtokolt és azóta legalább hármat elvesztett.

Ugyanakkor a Visegrád 24 az X-en arról ír, hogy a lelőtt Szu-34-esek száma az elmúlt két hétben több mint 10, míg a Noelreports ugyancsak az X-en arról írt, hogy a most lelőtt vadászgép a 11. ugyanennyi nap alatt.

 

 

Szu-34 Ukrajna A-50 vadászgép háború
Kapcsolódó cikkek