A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanári karának képviselőivel folytatott informális egyeztetés után a Milton Friedman Egyetem kezdeményezte az intézmény fenntartói jogának átvételét az Észak-budapesti Tankerületi Központnál. 

Professor,Pointing,At,College,Student,With,Hand,Raised,In,Classroom.
Fotó: Shutterstock

Az egyetem közlése szerint az átvételi folyamat fontos lépéseként a gimnázium igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők először ismerhették volna meg az egyetem elképzeléseit. „Miután általunk nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a gimnázium »védelmében« valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló petíciót indítottak, valamint a híresztelések szerint a helyszínen köztéri tüntetés is készül, a találkozón való részvételt lemondjuk. 

Egyúttal visszavonjuk az átvételre vonatkozó kezdeményezésünket, amit a mai nap során hivatalos formában is eljuttatunk az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz”

– közölte az egyetem.

A Milton Friedman Egyetem szerint a tüntetések és petíciók nem hagynak teret a higgadt párbeszédnek, hozzátették, hogy „lehet ellenséges hangulatot kelteni tandíjjal fenyegetéssel, de az új fenntartó csak köznevelési szerződés keretében működtethette volna a gimnáziumot, ami kizárja a tandíj bevezetését”. közleményükben hangsúlyoztak, hogy sosem volt kérdés, hogy a tanárok, a diákok és a szüleik egyetértése nélkül sikeres együttműködés az egyetem és a gimnázium között elképzelhetetlen.  

Korábban az Indexnek Schottner Krisztina, a Milton Friedman Egyetem rektora azt mondta, hogy a Veres Péter Gimnázium átvétele és fejlesztése csak közös munkával képzelhető el. A rektor azt is megerősítette, hogy nem fognak tandíjat bevezetni. A közelmúltban napvilágot látott hír szerint 

az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által fenntartott egyetem venné át a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartói jogát. 

Az aHang oldalán megjelent egy petíció, amely azt követeli, hogy ne adják át az EMIH által tulajdonolt Milton Friedman Egyetemnek a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartói jogát. Schottner pár napja azt mondta, hogy a gimnázium átvétele csakis a gimnázium tanári karának és a szülői munkaközösségnek az egyetértésével és együttműködésével történhet.