Varga Judit volt igazságügyi miniszter a héten Hajdú Péter műsorában vallott balul sikerült házasságáról Magyar Péterrel, melyben súlyos vádakat fogalmazott meg volt férjével szemben. Varga Judit elmondása szerint ugyanis Magyar Péter őt bántalmazta házasságuk során.

BARANYI KrisztinaBudapest, 2019. december 9.
Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI

Noha az adást Ferencváros ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina nem nézte meg, mégis úgy gondolja, hogy az egykori tárcavezető igazat beszélt. 

Baranyi Krisztinát erről maga Magyar Péter győzte meg az egyik Facebook-bejegyzésével, aminek hangvétele arról árulkodott, hogy annak szerzője bántalmazó. 

A ferencvárosi polgármester minderről a frisshírek.hu-nak adott interjúban beszélt.

Magyar Péter korábban újságíróknak azt bizonygatta: Varga Judit kapcsolati erőszakról szóló állításai hamisak, és azokat – mint mondta – a kormány diktálta – idézi fel a Híradó, ám később már egy Facebook-bejegyzésben elismer részleteket Varga Judit vallomásából.

Pénteken Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere pedig szomorúnak nevezte, hogy mennyire rettenetes volt Varga Judit és Magyar Péter házassága.