Őrizetbe vett egy gyanúsítottat a holland rendőrség Hágában, miután egy égő tárgyat hajítottak az izraeli nagykövetségre.

Kiürítették az izraeli nagykövetség környékét a merénylet után / Fotó: AFP

„Körülbelül 10 óra 50 perckor valaki egy égő tárgyat dobott az izraeli nagykövetségre a hágai Johan de Wit sugárúton” – posztolta ki a rendőrség az X-en. „Elfogtunk egy gyanúsítottat. Senki sem sérült meg. Nyomozást folytatunk, és a nagykövetség környékét kiürítjük” – folytatódik a közlemény.

A Times of Israel szerint az izraeli külügyminisztérium is tud már az incidensről, és felügyeli a helyszíni eljárást. Az izraeli nagykövetség szóvivője holland nyelvű közleményében a következőt írta szintén az X-en: 

Elfogadhatatlan, hogy ilyen támadásra kerüljön sor Hollandiában. Szerencsére senki sem sérült meg. Bízunk benne, hogy a hatóságok minden lehetséges intézkedést megtesznek az ilyen támadások ismétlődésének megakadályozására. A támadás a növekvő gyűlölet és uszítás aggasztó következménye. Ezt a gyűlöletet már nem lehet elviselni.

A holland De Telegraaf napilap szerint a nemrégiben a városközpontból a csendesebb tengerparti Scheveningen negyedbe költözött nagykövetség személyzete az épület kiürítését követően biztonságban van.