Donald Trump, aki a novemberi elnökválasztáson Joe Biden elnökkel fog megmérkőzni, arról beszélt, hogy győzelme esetén a milliárdos fedezeti alapkezelőt, John Paulsont választaná pénzügyminiszterének – írta a Bloomberg.

US-VOTE-POLITICS-TRUMPFormer US President and 2024 presidential hopeful Donald Trump gestures during a "Get Out the Vote" rally at the Greater Richmond Convention Center in Richmond, Virginia, on March 2, 2024. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
Donald Trump állítólag John Paulsont nevezné ki pénzügyminiszternek. Fotó: Northfoto, AFP

Paulson neve a közelmúltban több interjú és beszélgetés során is felmerült, s bár hivatalos bejelentés még nem történt, a milliárdos régi támogatója a volt elnöknek, és a jelenlegi kampányhoz is egy kisebb vagyont adományozott.

Trump kedden hivatalosan is megszerezte a republikánus elnökjelölést, Joe Biden pedig a Demokrata Párton belül biztosította a jelölését, így közel 70 év után először egy elnökválasztási visszavágónak lehetünk tanúi.

Belsős információk szerint Trump a pénzügyminiszteri pozícióra Paulson mellett korábban Robert Lighthizer volt amerikai kereskedelmi képviselőt, Jeff Yass, a Susquehanna Csoport alapítóját, valamint Scott Bessent, a Key Square alapítóját is lehetséges jelöltként nevezte meg.

Most már szinte biztos a Biden–Trump visszavágó

Nem különösebben meglepő, hogy újrajátsszák a négy évvel ezelőtti elnökválasztást, de mind a két politikus most szerezte meg a jelöléshez szükséges delegáltak számát.