Ukrajna folytatja legújabb dróntámadásait az oroszországi kritikus infrastruktúrák ellen. Néhány órával ezelőtt ukrán drónok csaptak le Oroszország legnagyobb olajfinomítóira. A Rosznyefty rjazanyi üzeme évente 17 millió tonna olajat finomít.

 

A támadás eredményeként „tűz ütött ki” a finomítóban, amely Közép-Oroszország egyik legnagyobb üzemanyag-termelője. Szerdán egy újabb drónt lőttek le egy olajfinomítóhoz közeledve a leningrádi régióban, Szentpétervár közelében – jelentette be Alekszandr Drozdenko regionális kormányzó a Telegramon, kifejtve, hogy a támadás nem szedett áldozatot és nem okozott kárt.

Az orosz energetikai telephelyeket már második napja támadják az ukrán drónok. Kedden kigyulladt egy ukrán drón által célba vett olajfinomító a Nyizsnyij Novgorod régióban található Ksztovo ipari övezetben, 800 kilométerre az ukrán határtól. Egy másik tűz kedden csapott fel az Orjol régióban, az ukrán határtól mintegy 160 kilométerre lévő üzemanyag-komplexumban, szintén dróntámadás után.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti beszédében üdvözölte az ukrán dróntámadások sikerét. „Ma megkaptam az előzetes eredményeket a drónjaink használatáról a fegyveres erőktől, az ukrán katonai hírszerzéstől és az ukrán biztonsági szolgálattól. Szerintem mindenki láthatja működés közben a drónjainkat. Különösen nagy hatótávolságú akcióknál. (…) Nagy hatótávolságú képességeink egy igazi lépést jelentenek a biztonsághoz mindenki számára” – jelentette ki.