Közélet

Ukrán drónzápor érte az orosz finomítókat

Kijev egyre gyakrabban intéz támadásokat az orosz energia-infrastruktúra ellen.

Több oroszországi olajfinomító is lángra kapott, és az áramszolgáltatás is szakadozott keddre virradóra ukrán dróntámadások miatt, amelyek még Moszkvát is elérték – derül ki az orosz hatóságok közléseiből.

A jelentések szerint Orjolban és Nyizsnij Novgorodban is kigyulladtak létesítmények, míg Oroszország-szerte 25 drónt vett célba a légvédelem, ám az nem derült ki a hadügyminisztérium tájékoztatásából, hogy sikeresen-e.

LYMAN, DONETSK OBLAST, UKRAINE - MARCH 3: Ukrainian servicemen operate a Valkyrie reconnaissance drone in the direction of Lyman, Donetsk Oblast, Ukraine on March 3, 2024. Wolfgang Schwan / Anadolu (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó:  Wolfgang Schwan / Anadolu / AFPN

Gleb Nyikityin, Nyizsnyij Novgorod kormányzója szerint 

a dróntámadások eltalálták a Ksztovo ipari zónában található üzemanyag-komplexumot, 

míg a RIA orosz állami hírügynökség az ott alálható Lukoil-finomító kigyulladásáról számolt be. Orjolban pedig egy üzemanyag-tároló kapott lángra, a város lakói korábban robbanásokat hallottak – írja a The Guardian.

Az Ukrajnával határos Belgorod régióban hét település maradt áram nélkül az ukrán támadások nyomán, de szólnak jelentések Kurszk régióban és Moszkva közelében lelőtt ukrán drónokról is.

 

 

drón üzemanyag háború Oroszország légvédelem
Kapcsolódó cikkek