A pénteki Krasznogorszki lövöldözésben feltételezhetően érintett gyanúsítottak megpróbáltak Ukrajnába menekülni – idézte az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) állítását az állami média.

„A terrortámadás után a bűnözők át akarták lépni az Orosz Föderáció és Ukrajna határát” – idézi az FSZB-t a TASZSZ.

Az orosz nyomozóbizottság közölte, hogy négy embert vettek őrizetbe az ukrán határ közelében, Brjanszk térségében.

Ukrajna határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne a merénylethez.

„Legyünk őszinték a dologgal kapcsolatban: Ukrajnának abszolút semmi köze nincs ezekhez az eseményekhez” – mondta korábban Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök egyik főtanácsadója.

 Az orosz elnöki hivatal szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. 

A Crocus City Hall koncerttermében okozott tűz oltásán és a romeltakarításon szombat reggel 477 ember dolgozott 183 műszaki eszközzel.

Péntek este terepruhás támadók automata fegyverekből nyitottak tüzet a Crocus City Hall koncerttermének előterében, majd a nézőtéren is. Az épületben tűz ütött ki. Legkevesebb két robbanás történt, és az épület tetőszerkezete beomlott.

A terrortámadás helyszínére szombaton tömegesen vittek virágot az emberek, a véradó helyeken sorok alakultak ki. Moszkva elektronikus reklámkivetítőin péntek óta egy égő gyertya látható „Gyászolunk 22. 03. 2024” felirattal. A főváros templomaiban liturgián emlékeztek meg az áldozatokról.

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország–Paraguay barátságos labdarúgó-mérkőzést is.