Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Halálos ferihegyi autóbaleset
Halálos ferihegyi autóbaleset: hét nepáli állampolgárt is köröznek / Fotó: Police.hu

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy két ember meghalt, miután három autó összeütközött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszon. A vétkes sofőr és utasai elmenekültek, hajtóvadászatot indítottak utánuk. A Police.hu-ra feltöltött képek szerint a rendőrség hét nepáli állampolgárt köröz. A rendelkezésre álló adatok alapján ők ültek abban az autóban, amely április 18-án, 22 óra körül Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főúton, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen járművet vezető férfi és utasa is meghalt.  

A BRFK most azonosította a Volkswagen Touareg volánja mögött ülő személyt, Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgárt.

Halálos ferihegyi autóbaleset
Iavorschi Nicolai volt a vétkes sofőr / Fotó: Gál Tamás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya az üggyel összefüggésben embercsempészés miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség kéri, hogy aki a keresett férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.